Pozvánka na seminář - LS 2013

16.06.2013 13:27
Máte rádi fyziku, nebojíte se experimentovat  a rádi zkoumáte a objevujete nové věci? Tak právě pro Vás je určen nový projekt „Den s jádrem, aneb jaderná fyzika převážně vážně“.
Projekt je určen studentům středních škol s hlubším zájem o fyziku. Akce v sobě zahrnuje sérii přednášek, besed, filmů, workshopů, ale také exkurze na zajímavá místa. Můžete se těšit na exkurzi na reaktory LVR-15 (včetně budovy celého reaktoru, horkých komor a experimentálních smyček, komory NZT a dalších míst), LR-0 a VR-1 na FJFI, urychlovač tandetron nebo cyklotron v Řeži, nově vybudovaného PET centra a samozřejmě mnoho dalšího. Během této akce také budete moci navštívit několik přednášek a besed, které povedou odborníci ve svých oborech. Poví Vám něco o jaderné bezpečnosti, neutronové záchytové terapii, o principech a řízení štěpné reakce, experimentech probíhající v  ÚJV Řež, a. s. …. Během konání akce na Vás nečekají pouze exkurze, přednášky nebo workshopy, nachystali jsme pro Vás i bohatý doprovodný program, při kterém se rozhodně nebudete nudit a pokud rádi sportujete určitě si přijdete na své.
Vyvrcholením celé akce bude krátký vědomostní test, ve kterém prověříme Vaše vědomosti. Vše proběhne odlehčenou a zábavnou formou. Ti nejlepší obdrží hodnotné ceny.   
 

Délka akce:

Akce potrvá 1 týden, je to sice poněkud časově náročnější akce než je obvyklé, ale věřím, že Vám přinese spoustu nových poznatků, zkušeností, dobrých kontaktů a také se seznámíte se spousty novými lidmi.
 

Zahájení akce:

Zahájení akce proběhne 23.6.2013 ve večerních hodinách v Praze. Slavností zahájení akce proběhne v kongresovém centru v Řeži 24.6.2013 v 9:00. Akce potrvá do 28.6.2013, kdy vyhlásíme vítěze našeho testu.
 

Průběh akce:

Většina programu bude probíhat v  ÚJV Řež, a. s. v konferenčním sále, na vybraných pracovištích  ÚJV Řež, a. s. a Centra výzkumu Řež, na ČVUT FJFI – katedře jaderných reaktorů a v Ústavu fyziky plazmatu.  
 

Informace:

Více informací o akci získáte na mailuvojtamotycka@gmail.com, popř. na telefonu 739 563 550, na který také můžete posílat své předběžné přihlášky.
 
Na Vaši účast se těší tým organizátorů
Vojtěch Motyčka a Martin Černák
Zpět